Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/uafm/data/www/uafm.org.ua/wp-content/plugins/wordfence/waf/bootstrap.php) is not within the allowed path(s): (/home/a20200103/:/tmp/:/var/tmp/:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/php83/lib/:/usr/local/php83/lib/:/usr/local/php84/lib/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php80/lib/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/lib/php/) in /home/a20200103/domains/uafm.org.ua/public_html/wordfence-waf.php on line 4
Архивы Нутріціологія — Українська асоціація функціональної медицини
Гістамінотолерантність

Гістамінотолерантність

Гістамін може синтезуватися ендогенно або надходити в організм з їжею. У здорової людини він регулярно розщеплюється двома ферментами: діаміноксидазою (DAO) і гістамін-N-метилтрансферазою (HNMT). DAO є основним ферментом метаболізму гістаміну, що надходить з їжею, в той час як HNMT перетворює гістамін за допомогою внутрішньоклітинного метилювання. У деяких людей зниження здатності розщеплювати Read more…

Омега-3 жирні кислоти отримують із двох дієтичних джерел: морепродуктів та деяких горіхових та рослинних олій.

Вплив Омеги-3 на здоров’я людини

Омега-3 жирні кислоти отримують із двох дієтичних джерел: морепродуктів та деяких горіхових та рослинних олій. Риба та риб’ячий жир містять 20-вуглецеву ейкозапентаенову кислоту (EPA) та 22-вуглецеву докозагексаєнову кислоту (DHA), тоді як олії ріпаку, волоських горіхів, сої та льону містять 18-вуглецеву α-ліноленову кислоту (ALA). ALA виявляється менш потужною, ніж EPA та Read more…

«Клітина та їжа»

Клітина — це базовий елемент всіх живих істот. Це маленький живий організм, що володіє власним обміном речовин, здатний до самостійного існування, самовідтворення і розвитку. Організм людини налічує понад 200 мільярдів клітин.  Розрізняються дві категорії: «безсмертні» клітини, головним чином — нервові клітини (нейрони), які існують протягом усього людського життя; і «смертні» Read more…

«Залиште своє зілля в аптеці, якщо ви зможете вилікувати свого пацієнта їжею»

Харчування є єдиним найпотужнішим клінічним інструментом у профілактиці та лікуванні захворювання.  Їжа (разом з киснем) є ключовим субстратом для життя та  впливає на всі біологічні процеси і кожен основний клінічний дисбаланс. Розуміння ролі харчування у створенні та виправленні основних клінічних дисбалансів є важливим для того, щоб знати, як впливати на Read more…

«БУДІВЕЛЬНІ БЛОКИ»

Лікар функціональної медицини враховує перераховані нижче елементи під час роботи з пацієнтом, щоб змінити дисфункцію та відновити здоров’я: Дієта (тип та кількість їжі, калорії, жири, білки, вуглеводи) Повітря Повітря, яким ми дихаємо, складається приблизно на 20% з двухатомного молекулярного кисню. Цей кисень підтримує аеробний обмін. Клітина, тканина або орган, які Read more…